logo

22 Dec 2022

ZAŠTO VAŠINGTON NIJE U STANJU DA POBEDI RUSIJU

clock 22 Dec 2022

rus-vezbe_nn.webp

Poznati ruski politikolog Aleksandar Losev je skrenuo pažnju na to da su SAD pristupile hibridnom sukobu sa Rusijom pomoću određenih priručnika usmerenim na rušenje aktuelnih vlasti u zemlji. Ovakav pristup su vlasti SAD koristile protiv Libije, Iraka, Sirije i drugih zemalja koje nisu odgovarale Vašingtonu svojom vizijom međunarodne slike svetskog poretka.

◽ Međutim, takva rešenja neće delovati protiv Rusije. Politikolog je govorio o fatalnoj pogrešnoj proceni Sjedinjenih Država u vezi sa Rusijom.

Stvar je u tome što američke vlasti pokušavaju da pobede rušenjem političke elite zemlje, ali nisu mislile da je u Rusiji sve sasvim drugačije. Rusi sa potpuno drugačije tačke gledišta doživljavaju konfrontaciju sa SAD.

◽„Pod ratom sa Ruskom Federacijom u početku su mislili na politički režim. Ali sada naši protivnici nisu shvatili svoju glavnu grešku, nemaju posla sa takozvanim režimom, o čemu su navikli da govore u svojim izveštajima i člancima. Naš neprijatelj ima posla sa čitavim multinacionalnim narodom Rusije.

A narod koji ima tradiciju i volju za borbu ne može biti poražen. Dok nisu shvatili.

◽ Sada ne možemo biti poraženi“, objasnio je stručnjak. Losev je izrazio uverenje da takva fatalna greška neće dozvoliti Sjedinjenim Državama da pobede u hibridnoj konfrontaciji sa Rusijom. Vašington i dalje ne može da razume zašto je bilo koja od njihovih spoljnopolitičkih i ekonomskih odluka samo udružila Ruse pred spoljnim pretnjama.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati