logo

23 Dec 2022

❗TVITER SUSPENDOVAO KOSOVO SA LISTE DRŽAVNIH PREFIKSA

clock 23 Dec 2022

twitter_nn.webp

Iako nemamo informaciju zbog čega je Tviter suspendovao prefiks za Kosovo sa ove društvene mreže, ovaj potez može da izgleda logično ako u obzir uzmemo šta je sve Ilon Mask uradio otkako je preuzeo upravljanje ovom kompanijom. Ovako stručnjak za medije, reditelj i profesor na beogradskom Fakultetu za medije i komunikacije Stanko Crnobrnja, komentariše vest da je Tviter suspendovao Kosovo sa liste državnih prefiksa.

◽ Podsećamo, brojni korisnici ove društvene mreže sa Kosova i Metohije juče su se žalili da Kosova nema na spisku država na Tviteru, kao i da je ukinut pozivni broj 383, koji takozvano Kosovo koristi u međunarodnom telefonskom saobraćaju.

Bez državnog prefiksa i pozivnog broja nemoguće je otvoriti novi nalog na Tviteru, a za to što se desilo korisnici Tvitera sa Kosova i Metohije okrivili su novog vlasnika Tvitera Ilona Maska.

◽ Između ostalog, Mask je na Tviter vratio bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, a takođe je i objavio internu dokumentaciju koja pokazuje kako je bivše rukovodstvo Tvitera zataškavalo korupcionašku aferu u koju je bio umešan sin sadašnjeg američkog predsednika Džozefa Bajdena, Hanter.

Zbog svega toga, Masku je „glava u torbi“, kaže Crnobrnja.

◽„Zanimljiva je priča koja će se tek odvijati, a suspenzija Kosova je samo jedan mali detalj u kome pokazuje da Mask misli glavom i da ima principe kojima se rukovodi“, ističe Crnobrnja. Ilon Mask za ime svoje kompanije „Tesla“ nije slučajno uzeo ime Nikole Tesle i velika je šteta što Srbija kao država nema bliže kontakte sa Maskom, dodaje Crnobrnja.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati