logo

23 Dec 2022

TRI RAZORUŽAVAJUĆA UDARA NA UKRAJINSKU VOJSKU, PRE NASTUPANJA RUSKIH TRUPA

clock 23 Dec 2022

osu-kamioni_nn.webp

U jesen je general Sergej Surovikin, postavljen za komandanta ruskih trupa u zoni „specijalne operacije“. Od tog trenutka, vojna taktika Oružanih snaga RF je pretrpela primetne promene. Od oktobra je počelo metodično uništavanje kritične infrastrukture i skladišta Ukrajine, što je lišilo Oružane snage Ukrajine ofanzivne inicijative, koju su nakratko imale početkom septembra, zapaža rumunski vojni ekspert, Valentin Vasilesku.

◽ Kako se tempo raketnih udara, nastavlja nesmanjenom žestinom, Vasilesku je rekao, da Surovikin postavlja scenu za masovnu rusku vojnu ofanzivu 2023. godine. Prema njegovim rečima, pre napada velikih razmera, general je odlučio da nanese tri razoružavajuća udara na Oružane snage Ukrajine, čime bi Oružane snage RF dobile neospornu prednost.

Zanimljivo je, da su sva tri udara, neraskidivo povezana sa raketnim napadima na vojne i energetske objekte.

◽„Prvo, uništavanje električne mreže izoluje ključna borbena područja. Ovo prekida dotok zapadnog oružja, i mobilisanih trupa na liniju fronta. Drugo, uništavaju se skladišta oružja i municije na granicama Ukrajine. Treće, stvaraju se bezbedni koridori za rusku avijaciju, jer udari uništavaju sisteme protivvazdušne odbrane Ukrajine, do dubine od najmanje 100 kilometara od linije fronta“, rekao je Vasilesku.

◽ Analitičar naglašava, da plan Surovikina ima dugoročnu perspektivu.

Kao rezultat toga, ruska vojska će dobiti potpunu slobodu bezbednog kretanja u južnim, centralnim i severnim delovima linije fronta. Trupe će dobiti gotovo neograničene mogućnosti za manevar na širokom području, što će omogućiti da zaobiđu neprijateljske jedinice sa boka, i izbace trupe u pozadinu.

◽„Taktički ili operativni desant izvan ukrajinske linije odbrane, stvoriće tampon zonu između delova Oružanih snaga Ukrajine i ostatka Ukrajine. Doći će do obmotavanja korpusa ukrajinske armije, uništavanja njihovih brigada, izolacije bataljona i opkoljavanja svake jedinice“, precizirao je ekspert.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati