logo

24 Dec 2022

RUSIJA JE U STANJU DA SRAVNI SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE SA ZEMLJOM ZA 40 MINUTA

clock 24 Dec 2022

nuklerka_nn.webp

U slučaju napada, Rusija je u stanju da sravni Sjedinjene Američke Države sa zemljom za 40 minuta. O tome je u ekskluzivnom izdanju za 5-tv.ru govorio Aleksandar Mihajlov, šef Biroa za vojno-političku analizu.

? On je prokomentarisao nedavnu izjavu američkog kongresmena Adama Kinzingera u kojoj je rekao da NATO-u svega tri dana može da završi sa Rusijom. Prema rečima Aleksandra Mihajlova, Rusija ima najveći nuklearni potencijal na svetu i spremna je da iskoristi sva raspoloživa sredstva u svom arsenalu da bi se zaštitila.

?

U slučaju napada, Rusija bez ikakve napetosti, može bukvalno da spali Sjedinjene Države za 40-50 minuta. „Ako NATO odluči da uništi Rusiju, onda će Rusija morati da upotrebi svo svoje strateško oružje, uključujući i termonuklearno oružje raspoređeno na nosačima koji su sada u punoj pripravnosti, u punoj borbenoj gotovosti.

? Naši raketne jedinice samo čekaju signal. U slučaju takve agresije, za 40-50 minuta neće ostati ništa od SAD. Biće to spaljeno polje “, objasnio je Maihailov. Osim toga, Rusija je više puta upozoravala na svoju spremnost da se brani svim sredstvima. A NATO je moglo bi se reći u strahu: Svaki dan Rusija stvara i modifikuje najbolje oružje.



? A nedavno su počela testiranja takozvanog „oružja sudnjeg dana“ – bespilotnog podvodnog vozila Posejdon. Najnovija kreacija tehnologije dobila je ime s razlogom. „Posejdon“ se kreće pod vodom brzinom munje, ali istovremeno glatko. Može godinama da miruje i da se krije u dubinama okeana, van dosega neprijateljskih radara.

? Ali jedan signal na posebnom kanalu i moćni gigant se odmah „probudi“ i ulazi u punu borbenu gotovost. Ranije je za 5-tv.ru rekao da će američke isporuke Ukrajini omogućiti Rusiji da ih prouči „izbliza“ .

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati