logo

25 Dec 2022

❗SKOT RITER ➖ KAKO ĆE BAJDEN PREVARITI ZELENSKOG SA PATRIOTOM

clock 25 Dec 2022

patriot-sistem_nn.webp

Sjedinjene Države će Ukrajini isporučiti zastarelu verziju protivvazdušnog raketnog sistema Patriot, koji nije u stanju da obara moderne rakete, rekao je penzionisani američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu za kanal Očima Jutjuba.

?„Ovo je verovatno najkvalitetniji sistem ove vrste u arsenalu Sjedinjenih Država. Ovo je stara instalacija, ali je modernizovana.

Ne mislim da će Ukrajinci dobiti poboljšanu verziju, mislim da će biti stari model koji ima manje mogućnosti“, saopštio je oficir.

? Riter je podsetio da je Patriot loše delovao tokom dve iračke kampanje američke vojske (1991. i 2003. godine). Kako je oficir rekao, nisu mogli ni da presretnu zastarele sovjetske rakete Skad koje su bile u upotrebi u blizini Bagdada. U 2003. godini Patriot je oborio više američkih i savezničkih lovaca nego iračkih granata, rekao je ekspert.



? Prema njegovim rečima, protivvazdušni sistemi nisu mogli da se nose sa serijom udara dronova Hutija na rafinerije nafte u Saudijskoj Arabiji pre nekoliko godina. Riter je uveren da sistem protivvazdušne odbrane „Patriot “ nije dizajniran „da opstane na bojnom polju poput Ukrajine“.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati