logo

26 Dec 2022

⚡KIM ➖ PUCNJI NA BARIKADAMA

clock 26 Dec 2022

kos-pol_nn.webp

Došlo je do pucnjave kada su specijalci kosovske policije sinoć pokušali da uklone barikade na alternativnom putu u blizini Zubinog Potoka, saznaje "Kosovo onlajn".

◽ Sa druge strane, "Koha" prenosi da je zapravo došlo do napada na letonske pripadnike KFOR-a. Nijedna od informacija nije potvrđena od strane nadležnih, jedino je sigurno da je sinoć, nešto pre 20 časova došlo do rafalne paljbe i detonacija u Zubinom Potoku.

◽ Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sinoć je održao sastanak sa premijerkom Anom Brnabić i vojnim vrhom, posle kojeg je general Milan Mojsilović hitno krenuo za Rašku.



◽ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović rekao je da je situacija na Kosovu i Metohiji "složena i kompleksna" nakon što je došlo do pucnjave u Zubinom Potoku.

◽"Nedavno sam završio sastanak sa vrhovnim komandantom, tema je bila Kosovo i Metohija i trenutna situacija. Uvažićete činjenicu da ne mogu da pričam o našem susretu i onome što je bilo na dnevnom redu", rekao je Mojsilović za TV Pink.

◽ On je poručio da će zadaci koje je dobila Vojska Srbija biti ispunjeni i potvrdio da je krenuo u Rašku.

"Zadaci su precizni, jasni i biće sprovedeni u potpunosti. Situacija je složena, kompleksna, zahteva prisustvo vojske duž administrativne linije i u narednom periodu vojska će biti usmerena ka izvršenju zadataka.

◽ Ne mogu da pričam o tome šta se desilo u Zubinom Potoku, samo mogu da kažem da će svi zadaci vojske biti ispunjeni u potpunosti", dodao je Mojsilović.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati