logo

26 Dec 2022

MIHAIL ŠEREMET ➖ NAMERE UKRAJINSKIH VLASTI DA VRATE KRIM POTPUNA BESMISLICA

clock 26 Dec 2022

mihail-seremet_nn.webp

Deputat Državne dume iz regiona Krim Mihail Šeremet nazvao je namere ukrajinskih vlasti da vrate Krim potpunom besmislicom i predložio da umesto toga pripreme plan uključivanja Kijeva u sastav Rusije.

◽ Ranije je šef kabineta predsednika Ukrajine Andrij Jermak u intervjuu za The Guardian rekao da zemlja želi da pobedi u sukobu sa Rusijom i vrati teritoriju Krima 2023. godine. Jermak smatra da će sledeća godina biti odlučujuća za Ukrajinu.

◽„Kijevski potencijalni političari nastavljaju da se takmiče jedni sa drugima u pokušaju da zastraše i ucene Krim svojim vojnim planovima.

Ali sve ove potpune gluposti nemaju nikakve veze sa realnošću.

◽ Već bi trebalo da počnu da pripremaju plan za uključivanje Kijeva u sastav Rusije. Spreman sam da pomognem u uključivanju“, rekao je Šeremet za RIA Novosti. Prema njegovim rečima, i najmanji pokušaji zadiranja na Krim pretvoriće se u katastrofu za aktuelni kijevski režim, koju oni još nisu videli.

◽„Kijevskom režimu ne ostaje dugo da tiraniše Ukrajinu i ukrajinski narod“, kaže poslanik. Krim je postao ruski region u martu 2014.

nakon referenduma nakon državnog udara u Ukrajini. Na referendumu 2014. 96,77% birača na Krimu i 95,6% u Sevastopolju bilo je za priključenje Rusiji.

◽ Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom, mnoge zapadne zemlje podržavaju Kijev po ovom pitanju. Sa svoje strane, rusko rukovodstvo je više puta izjavljivalo da su stanovnici Krima glasali za demokratsko ujedinjenje sa Rusijom, uz puno poštovanje međunarodnog prava i Povelje UN.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati