logo

27 Dec 2022

KAKVU JE PORUKU DONEO MEDVEDEV U KINU❓

clock 27 Dec 2022

medvedev-si.webp

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti RF Dmitrij Medvedev, tokom posete Kini, predao je kineskom lideru Si Đinpingu „tajnu poruku Vladimira Putina“, pišu analitičari Sohua.

? Predsednik Rusije jeste preneo poruku predsedniku Narodne Republike Kine. Kako je saopštio Sekretarijat zamenika predsednika Saveta bezbednosti, Vladimir Putin je u poruci ukazao na poverenje između dve države, a takođe je izrazio nadu u još veće jačanje političkih i ekonomskih veza.

?

Međutim, recenzenti Sohua veruju da to nije sve. „Rusija signalizira da u potpunosti završava svoje napore da se integriše u zapadni svet i da će graditi sve stabilnije veze na istoku, gde je Kina njen najvažniji partner. I Putin je lično priznao da su pokušaji Moskve da postane deo „zapadnog sveta“ propali“.

? Trenutno je Zapad taj koji vrši ekonomski pritisak na Rusku Federaciju, vodeći protiv nje politiku sankcija. Međutim, to im ne pomaže da bace Moskvu na kolena. Štaviše, Rusija može izaći kao pobednik iz ove konfrontacije i ništa je ne sprečava da se okrene Istoku.? A uz podršku azijskih država, u stanju je da stavi tačku na hegemoniju zapadne civilizacije. Takav dugo očekivani signal Peking je dobio tokom posete Dmitrija Medvedeva, uvereni su kineski analitičari.

? Ranije je politički strateg Aleksandar Kazakov rekao da je Vladimir Putin svojim ukazom o održavanju referenduma na oslobođenim teritorijama bivše Ukrajine spalio sve mostove. Sada postoji samo jedna prihvatljiva opcija za završetak specijalne vojne operacije.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati