logo

28 Dec 2022

SATANOVSKI ➖ SUOČAVAMO SE SA POČETKOM VEOMA VELIKOG RATA

clock 28 Dec 2022

rusija-amerika3_nn.webp

Predsednik Instituta Bliskog istoka, ruski politikolog Jevgenij Satanovski, je u emisiji „Solovjev LIVE“, objasnio, zašto je Ukrajina zagrevanje pred glavni udar SAD protiv Rusije. Vašington nastavlja da destabilizuje situaciju u blizini granica Rusije, a sprovođenje planova SAD-a, čini Ukrajinu „manjim zagrevanjem“.

◽ Ekspert je priznao, da ima jako dobro mišljenje o Sjedinjenim Državama kao zemlji. Govorio je o svojoj rodbini i prijateljima koji tamo žive, kao i o ljubavi prema američkim muzejima i nacionalnim parkovima. Međutim, po definiciji, on smatra da je nemoguće postići dogovor sa rukovodstvom SAD.



◽ U nove centre nestabilnosti, gde SAD polažu pravo na deo ruskih teritorija, ekspert navodi Nagorno-Karabah, Centralnu Aziju i Arktik – za sada samo na stranicama medija. Satanovski strahuje i od novih pretnji Ruskoj Federaciji iz istočne Evrope, zbog provokativnog delovanja antiruskih država u regionu.

◽ Jermensko-azerbejdžanski čvor sada može lako da eksplodira – na Južnom Kavkazu smo u veoma neprijatnoj situaciji, pred početak velikog regionalnog rata. Centralna Azija je ista, a Kazahstan je još daleko od smirenosti. O pretenzijama na ostrvo Vrangel da se i ne govori, a pored Ukrajine, teška situacija je i u poljsko-litvanskom ili pridnjestrovskom pravcu“, rekao je Satanovski.

◽ Sukob koji rukovodstvo SAD planira u odnosu na Rusiju, čini ukrajinsku krizu malog obima, smatra politikolog.

Istovremeno, malo je verovatno, da će Vašington shvatiti posledice sprovođenja antiruskih planova uz destabilizaciju njenih granica.

◽„Suočavamo se sa početkom veoma velikog rata. Ovo što se sada dešava je samo malo zagrevanje, i nisam siguran da današnje američke vlasti shvataju, da postoje stvari koje ne bi trebalo da se rade“, rekao je Satanovski..

◽ Ekspert je uveren, da će zemlje ZND, pokušavajući da ostanu neutralne u konfrontaciji između Rusije i Zapada, ipak biti uključene u sukob. Za to je, prema rečima politikologa, Vašington već obezbedio novac u budžetu.

user-image

Miki

clock 2022-12-28 15:59:48

Svi vidimo šta se sprema.

user-image

Saladin

clock 2022-12-28 16:09:23

Rusi će ih sve spržiti.??

user-image

Zoran

clock 2022-12-28 16:21:31

Izdržaće Putin!

user-image

Zoran

clock 2022-12-28 16:22:39

Ako se išta može zaključiti iz istorije ratovanja to je da će Rusija izdržati. Britanci i Amerikanci su to dobro znali 1942 i samo u to se i uzdali

user-image

Grga

clock 2022-12-28 17:56:38

S'obzirom na obzire, evo Rusa u Londonu...

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati