logo

29 Dec 2022

FILIPOVIĆ ➖ AKO SKLONIMO BARIKADE, LOVIĆE NAS KAO ZEČEVE

clock 29 Dec 2022

kosovo-blokade_nn.webp

Aleksandar Filipović, doskorašnji šef operative na severu KiM, izjavio je sinoć na sastanku Srba sa KiM sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Raški, da je njegovo mišljenje, kao i njegovih kolega policajaca, da će, kako je rekao, Srbe ako na severu KiM uklone barikade, ''loviti kao zečeve".

? On je objasnio zašto su Srbi napustili institucije, ističući da pravo i pravda ne postoji na tzv. Kosovu, da je poslednjih godinu i po dana to neizdrživo i da je to došlo do izražaja dolaskom specijalaca. Istakao je da nije bilo izbora sem da se napuste institucije.? Ukazao je da je Priština sve Srbe proglasila kriminalcima i naveo da je kosovska policija pre par meseci jednom sugrađaninu koji je vozio kiselu vodu i pivo, ''ispalila 400 metaka jureći taj kamion'', a da su, kad je stao i krenuo da beži, pucali za njim, ''a kad je pao prišli i unakazili ga do neprepoznatljivosti''.

? Filipović je ispričao da je poslao svoje policajce, koji su mu preneli da znaju o kome je reč, ''ali da ne može da se prepozna jer je unakažen''. Kosovski policajci su, kako je dodao, potom zasutavili i hitnu pomoć i tražili da kažu ko ih je zvao i vratili je, nisu dozvolili hitnoj pomoći da pruži pomoć čoveku.? Naveo je da je ministar policije privremenih prištinskih institucija posle toga rekao da je to opravdana upotreba sile. "Za nas tamo života nema pod ovim okolnostima dok su specijalni nasilnici na našem prostoru, severni deo KiM nije Republika Kosovo niti će da bude, nemaju nijedan elemenat državnosti na severu KiM", naglasio je Filipović.

? Ukazao je da dok su kosovski specijalci na severu KiM, Srbi nemaju i neće imati iole normalnog života, kakve god garancije dobijali.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati