logo

29 Dec 2022

JEVGENIJ MIHAJLOV ➖ VEĆ U JANUARU-FEBRUARU RUSKA VOJSKA MOŽE DA POSTIGNE PREKRETNICU

clock 29 Dec 2022

rus-spec1_nn.webp

Oružane snage Ruske Federacije nameravaju da sprovedu nove strateške odluke u okviru specijalne vojne operacije u Ukrajini početkom 2023. godine.

? Do ovog zaključka došao je poznati politikolog Jevgenij Mihajlov gde je detaljno govorio o taktici Oružanih snaga Rusije, a takođe je objasnio zašto je prekretnica u SVO već blizu.

? Jevgenij Mihajlov je skrenuo pažnju na činjenicu da Oružane snage Rusije vode aktivne specijalne vojne operacije duž cele linije fronta, iscrpljujući neprijatelja stalnim artiljerijskim i raketnim udarima.? Akcije Oružanih snaga Ruske Federacije lišavaju Oružane snage Ukrajine poslednju nadu u takozvanom „novogodišnjem zatišju“. Ruska vojska ne planira da obustavi specijalnu vojnu operaciju na praznike i da neprijatelju da predahne kako ne bi propustio stečenu prednost.

? Po mišljenju politikologa, već u januaru-februaru ruska vojska može da postigne prekretnicu. Stvar je u tome što je komanda Oružanih snaga RF odlučila da promeni taktiku, dajući prednost merama za čišćenje Donbasa od militanata Oružanih snaga Ukrajine.?„Zima će pre svega pomoći Rusiji. Mnogi kažu da Rusi namerno čekaju zimu. Ne, Rusi ne čekaju zimu, Rusi se bave taktikom koju im je ukazao Vrhovni glavnokomandujući, a to je defanzivno-ofanzivno. Odnosno, iscrpljuju neprijatelja “, primetio je stručnjak.

? Mihajlov je izrazio uverenje da Oružane snage Rusije imaju taktičku prednost nad neprijateljskim snagama. Sve se radi o promišljenim strateškim odlukama usmerenim na konačnom uništenju vojnog potencijala Oružanih snaga Ukrajine.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati