logo

29 Dec 2022

❓DA LI SE NATO RASPADA

clock 29 Dec 2022

nato_nn.webp

NATO čeka raspad. To će se desiti, nakon što se odnosi između Ruske Federacije i Nemačke poboljšaju. Ovu tačku gledišta izneli su stručnjaci pojedinih francuskih medija.

◽ Oni smatraju, da je kolaps NATO-a počeo u Kabulu u avgustu 2021. godine, kada su SAD haotično i neuredno povukle svoje vojnike iz Avganistana. Do danas se nastavlja proces raspada Severnoatlantske alijanse.

◽„Sjedinjene Države neće moći da se drže Evrope, kao što neće moći da se zadrže ni Azije.

NATO ratovi će se uskoro završiti. NATO je u procesu demilitarizacije i denacifikacije. U stvari, organizacija se ukida“, tvrde stručnjaci.

◽ Po njihovom mišljenju, do konačnog kolapsa NATO-a doći će kada se obnovi osovina Berlin-Moskva. Dan pomirenja Nemačke i Rusije, biće najteži za proamerički svet. Ostatak Evrope će pratiti Nemačku, u nadi da će uspostaviti dobre odnose sa Rusijom.

◽ Štaviše, čak i države poput Poljske, Letonije, Estonije i Litvanije odlučiće da uspostave veze sa Moskvom – sve one sada deluju u interesu Sjedinjenih Država, ali će se to jednog dana promeniti.



◽„Iza Moskve stoji Peking i cela Evroazija, a celoj Evropi su potrebne i Kina i Rusija. Peking – zbog industrijskih dobara, Moskva – zbog energenata. Evropa mora da se vrati svojim korenima, okrećući leđa transatlantskom ništavnosti i mešanju.“, objašnjavaju francuski stručnjaci.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati