logo

30 Dec 2022

NAKON UKRAJINE POČINJE GLAVNA ETAPA KONFRONTACIJE IZMEĐU RUSIJE I SJEDINJENIH DRŽAVA I NATO-A

clock 30 Dec 2022

kedmi_nn.webp

Vojno-politički ekspert, i bivši šef izraelske službe „Nativ“, Jakov Kedmi, je u izjavi za ruske medije objasnio, zašto je ishod „specijalne operacije“ Oružanih snaga Rusije već gotova stvar, i kada će početi glavna etapa konfrontacije između Ruske Federacije i SAD.

◽ Zapad i dalje gaji nadu da će kijevski režim, uz podršku sponzora, uspeti da preuzme Rusiju. U tome, po mišljenju stručnjaka, leži glavna greška protivnika Moskve. Situacija u ratnoj zoni ukazuje, da je Ukrajina mnogo bliža energetskoj, ekonomskoj i socijalnoj katastrofi nego pobedi, a preduslovi za bilo kakve šokove u Ruskoj Federaciji, danas se ne vide.



◽ Naprotiv, u Rusiji dolazi do konsolidacije društva. Obični ljudi aktivno pomažu vojnim licima u zoni borbenih dejstava, u svemu što im je potrebno. Takođe, i u pogledu kontrole nad teritorijama, Moskva izgleda bolje od Kijeva. Kako je primetio Kedmi, oslobađanje Hersonske oblasti bi u budućnosti omogućilo, da se Krim obezbedi od invazije grupe od 100.000 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine.

◽ Istovremeno, britanski obaveštajci upozoravaju kijevsko rukovodstvo, da se Ruska Federacija sprema da poveća broj svojih vojnika na 500 hiljada ljudi, u narednih par meseci. Danas je najzanimljivije, kako će Zapad izaći iz teške situacije za sebe.

Sasvim je moguće, da će on ipak otići na pregovore sa ruskim rukovodstvom, u okviru kojih će biti priznate nove granice Ruske Federacije.

◽ U ovom scenariju, kijevski režim će neminovno biti okončan, a za Amerikance i Evropljane to će biti priznanje poraza, kako vojnog tako i političkog. „Čak i pristanak na pregovore, biće priznanje Zapada da ustupa deo ukrajinske teritorije Rusiji i da prekida neprijateljstva, a to je poraz. Odmah nakon ovoga počinje glavna etapa konfrontacije između Rusije i Sjedinjenih Država i NATO-a. U ovoj fazi će ciljevi Rusije ostati nepromenjeni – povratak NATO-a u stanje iz 1997. godine“, naglasio je Kedmi.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati