logo

31 Dec 2022

KURTI O BARIKADAMA I FORMIRANJU ZSO

clock 31 Dec 2022

kurti_nn.webp

Nije bilo dogovora sa Srbijom o uklanjanju barikada, nismo dali garancije za formiranje ZSO i jedina garancija koju smo dali međunarodnim partnerima je da ne postoje spiskovi za hapšenje na severu, istakao je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, prenosi "Reporteri".

◽"Jedina garancija koju smo dali je ono što je ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja već rekao da Vlada i Policija Kosova nemaju spiskove za hapšenje.

Nemamo spiskove ljudi koje pratimo ili uhodimo. Ali druge garancije za nas su Ustav, red i zakon i uvijek radi mira i sigurnosti, koordinacije sa međunarodnim faktorima koji su nam partneri i prijatelji”, istakao je Kurti.

◽ Što se tiče Zajednice srpskih opština Kurti je negirao da je dao garancije za njeno formiranje. "Takve garancije Vlade Kosova nema. Nama je jasno da je ZSO postala Zajednica barikada. Sa ovakvim načinom razmišljanja koji se ne distancira od prošlosti, odnosno Miloševića, niti od njihove sadašnjosti, odnosno Putina, o takvim garancijama ne može biti reči.



◽ Mi smo za prava Srba na Kosovu, mi smo za stvaranje mogućnosti za sve njih“, naglasio je Kurti. Kurti je naveo da je za rešavanje situacije na severu, pored američkog, bilo sastanaka i sa ambasadorima Kfora, Euleksa i ambasadorima Kvinte.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati