logo

03 Jan 2023

GORAŽDE ➖ SAMOUBISTVO OSUMNJIČENOG ZA RATNI ZLOČIN

clock 03 Jan 2023

policija-bih_nn.webp

Bivši pripadnik takozvane Armije BiH Muris Hadžiahmetović, koji je u decembru bio uhapšen zbog sumnje da je počinio ratni zločin na Srbima, izvršio je samoubistvo u Goraždu.

◽ Hadžiahmetović je jedan od šestorice bivših pripadnika takozvane Armije BiH iz Goražda koji su uhapšeni u akciji SIPA sprovedenoj na području Goražda i Sarajeva 13.

decembra prošle godine. Uhapšeni su zbog sumnje da su počinili ratni zločin, ali su odmah nakon hapšenja pušteni na slobodu bez ikakvih mera zabrane.

◽ U osvit zore na Nikoljdan, 19. decembra 1992. godine, pripadnici Armije RBiH ušli su iz pravca Goražda desnom obalom Drine u zaleđe srpskih položaja i, paleći sve pred sobom, na kućnom pragu dok su se spremali da slome slavski kolač, masakrirali srpske žene, starce i decu.



◽ Ubijeno je 56 meštana, a mnogi od njih na jeziv način, odsecanjem delova tela. Među žrtvama bila je 21 žena i troje dece, koja su prethodnog dana sa roditeljima došla iz Foče da na selu dočekaju Svetog Nikolu.

◽ Muris Hadžiahmetović je osumnjičen da je kao pripadnik Višegradske brigade takozvane Armije BiH učestvovao u napadu na selo i činjenju ovog zločina.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati