logo

04 Jan 2023

RUSIJA ĆE U OVOJ GODINI I ZVANIČNO DA RATUJE SA NATO❓

clock 04 Jan 2023

rus-vezbe_nn.webp

Prema nemačkim novinarima, Rusiju čeka rat sa NATO 2023. godine. O tome pišu neki nemački mediji. U materijalu se napominje, da bi Zelenski trebalo da jasno stavi do znanja Zapadu, kakva mu je podrška potrebna, čime bi zadržao pažnju Zapada na problemima Ukrajine.

◽ U tom kontekstu, šef NATO-a, Jens Stoltenberg, rekao je da zemlje NATO-a treba da se pripreme za dugoročnu podršku Kijevu, pošto Moskva ne pokazuje spremnost da pravi ustupke.

On je napomenuo, da uspeh Oružanih snaga Ukrajine, ne treba iluzorno da pokaže, da Kijev može da pobedi u bliskoj budućnosti.

◽ Istovremeno, Stoltenberg je primetio, da su ukrajinske snage poslednjih meseci vodile kontraofanzivu, dok je Rusija mobilisala i obučavala rezerve. „Sve to ukazuje, da se ruske trupe spremaju za nastavak rata, i za mogući pokušaj nove ofanzive“, izjavio je šef Severnoatlantske alijanse.◽ Generalni sekretar je takođe naglasio, da će se rusko-ukrajinski sukob verovatno završiti mirovnim pregovorima, ali će uslovi dijaloga biti zasnovani na ravnoteži snaga, između sukobljenih zemalja.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati