logo

11 Jan 2023

BITKA ZA SOLEDAR ➖ UKRAJINSKE FORMACIJE SE IZVLAČE KROZ PREOSTALE KORIDORE

clock 11 Jan 2023

ukrajina_nn.webp

Jedinice ČVK Vagner uspele su da prodru u centralni deo grada i obrazuju klinove u njegovim zapadnim delovima. U koordinaciji sa Vagnerom (koji u ovoj operaciji ima ulogu „udarnog ovna“ engl. Battering ram) ostale jedinice ruske armije izvode obuhvatni napad sa severa i juga u cilju potpune izolacije ukrajinske armije (VSU) u garnizonu Soledar.

◽ Trenutno se vode borbe na potezu Paraskovijevka-Balgodnatno gde su združenim dejstvom ruskih oklopno-mehanizovanih i specijalnih snaga razbijene jedinice VSU koje su ovde pokušale na brzinu da formiraju odbranu.



◽ Praktično, ruska armija je u ovom momentu okružila uže gradsko jezgro Soledara sa zapada, juga i severa čime se znatno sužava mogućnost snabdevanja ukrajinskih snaga koje se nalaze u gradu, a koje su počele po delovima da se izvlače kroz preostale koridore.

◽ Sve jedinice ruske armije koje su uključene u operaciji oslobađanja Artjomovska (Bahmuta) su pojačale svoje dejstvo u cilju vezivanja ukrajinskih snaga za ovaj prostor dok se ne raščisti situacija u Soledaru koja je po svemu sudeći u fokusu komande združenih snaga VRF i generala Surovikina.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati