logo

11 Jan 2023

U VUKOVARU NA PRAVOSLAVNOM GROBLJU PORUŠENI SPOMENICI

clock 11 Jan 2023

vukovar-spomenici_nn.webp

Stanovnike Vukovara koje redovno posećuju spomenike svojih predaka na starom pravoslavnom groblju u Vukovaru primetile su da je nekoliko nadgrobnih spomenika oskrnavljeno i porušeno, prenose mediji.

◽ Predsednik Zajedničkog veća opština iz Vukovara Dejan Drakulić, vukovarski sveštenik Saša Kuzmanović i zamenik gradonačelnika Vukovara i predsednik gradske organizacije SDSS-a Srđan Kolar u ponedeljak, 9.

januara, posetili su, uz prisustvu policije, navedeno groblje sa željom da počinilac što pre bude pronađen.

◽"Danas smo ovde došli na pravoslavno groblje gde je po saznanjima naših sugrađanki tri ili četiri spomenika nasilno porušeno. Međutim, kada smo došli videli smo da je to u pitanju desetak spomenika.

◽ To je već treći vandalski događaj unazad dva do tri meseca koji se dešava na našem starom pravoslavnom groblju u gradu Vukovaru.

Slučaj smo prijavili policiji, očekujemo stručne ljude koji će to sve da pregledaju i, ako je moguće, uoče nekakve tragove.

◽ Ovaj vandalski čin koji sigurno nije dobronameran, desio se između petog i šestog januara, upravo pred Božić. Verujemo da je to napravljeno od lica koji ne znaju šta čine i koju poruku mogu poslati sa ovakvim činom", izjavio je zamenik gradonačelnika grada Vukovara i predsednik gradske organizacije SDSS-a Srđan Kolar.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati