logo

11 Jan 2023

ANTONOV ➖ IMAMO DOKAZ DA VAŠINGTON DE-FAKTO UČESTVUJE U UKRAJINSKOM SUKOBU

clock 11 Jan 2023

antonov_nn.webp

Odluka Pentagona da organizuje obuku ukrajinskih vojnika kako bi mogli da koriste i održavaju sisteme protivvazduhoplovne odbrane Patriot u bazi kopnene vojske Oružanih snaga SAD Fort Sil u državi Oklahoma, još jedna je potvrda o de-fakto učešću Vašingtona u ukrajinskom konfliktu, izjavio je ruski amabasador u SAD Anatolij Antonov.

◽ On je naveo da je značajno što napori Rusije da američkoj javnosti ukaže na istinsku opasnost od takvog stava Bele kuće, polako pronalaze razumevanje kod lokalne stručne zajednice.



◽ „Na primer, novinar ‘Vašington posta’ je otvoreno priznao da obuka ukrajinskih vojnika u SAD-u znači povećanje američkog angažmana u konfrontaciji. Napomenuto je da se administracija više ne ograničava na jačanje odbrambenog potencijala Kijeva, već predaje novo naoružanje kako bi mu povećala ofanzivne mogućnosti“, dodao je ruski ambasador.

◽ Antonov je naveo da poslednji argument koji su dali američki novinari pokazuje da je Vašington svesno dovodio Rusiju i svetsku javnost u zabludu, govoreći o tome da želi da pojača odbrambene mogućnosti Ukrajine.



◽„Pravi cilj američke administracije je da Rusiji nanese što veću štetu na bojnom polju rukama Ukrajinaca“, zaključio je ruski diplomata.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati