logo

13 Jan 2023

DA LI SRBIJI PRETI OPASNOST DA NAKON UKRAJINE POSTANE NOVI "PRIJATELJ" AMERIKE❓

clock 13 Jan 2023

bajden-srbija_nn.webp

Viši savetnik Stejt departmenta Derek Šole izjavio je da bi Srbija trebalo da se pridruži sankcijama Rusiji zbog sukoba u Ukrajini. "Poštujemo stavove lidera u Beogradu, ali iz praktičnih razloga verujemo da Srbija treba da ispuni svoju sudbinu i dok god se bude držala dalje od sankcija ne može da napreduje.

◽ O tome razgovaramo otvoreno.

U proteklom periodu Srbija je preduzela neke značajne korake kao što je glasanje protiv Rusije u UN i spremni smo da radimo sa prijateljima u Beogradu kako bismo ih ubedili da još više podrže Ukrajinu kojoj je potrebna značajnija podrška, ali i da se kazni ponašanje Rusije", rekao je Šole na konferenciji za novinare.

◽ Na pitanje o ruskoj paravojnoj jedinici, takozvanoj "Vagner grupi", Šole je rekao da su SAD veoma zabrinute zbog nje jer su videli akcije te grupe širom sveta, a sada i u Ukrajini.



◽ Znamo da ta grupa regrutuje vojnike kako u Srbiji tako i drugde u svetu i zbog toga smo zabrinuti. Zbog toga radimo sa vladom u Beogradu kao i širom sveta da neutrališemo njihove aktivnosti, rekao je Šole, prenosi Tanjug.

user-image

Zoran

clock 2023-01-13 11:45:12

Која би то била катасторфа

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati