logo

16 Jan 2023

MINISTRI VELIKE BRITANIJE SVE GLASNIJI U ZAHTEVIMA ZA PROTERIVANJE ALBANACA IZ UK

clock 16 Jan 2023

london-protesti-albanci_nn.webp

Razlog za to su albanske organizovane kriminalne grupe, koje su privukle pažnju britanskih medija, ali i političara, počev od premijera Rišija Sunaka, koji je najavljujući nove mere usmerene na smanjenje broja migranata koji stižu iz Albanije u Ujedinjeno Kraljevstvo, rekao da će hiljade Albanaca biti vraćeno kući u narednih šest meseci, prenosi "Koha".

◽ Albanske organizovane kriminalne grupe privukle su pažnju britanskih medija, naročito banda "Helbanianz" (Albanci iz pakla), čiji članovi žive u nekoliko kula na imanju Gaskojn kod Barkinga, piše "San", a prenosi "Koha".



◽"U stambenim blokovima imanja Gaskojn u Barkingu, naoružani albanski gangsteri su na ivici da preuzmu britansku trgovinu kokainom od pet milijardi funti", piše britanski list.

◽ Pre dva dana britanski ministar za imigraciju Robert Dženrik pozvao je na "čišćenje" Albanaca.

◽"Juče sam posetio imigracioni centar da vidim naše nedeljne letove za Albaniju i da se zahvalim osoblju na njihovom radu na održavanju naših granica i zaštiti svih nas.

Nađite Albance, zaustavite ih, odvedite ih na aerodrom i vratite ih u Tiranu. Ne samo ove ilegalne imigrante, već i opasne kriminalce koji su osuđeni za drogu”, rekao je on.

◽ Njegova izjava izazvala je reakciju albanske ministarke spoljnih poslova Olte Džačke, koja je na Tviteru napisala da je šokirana jezikom koji koristi britanski ministar.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati