logo

16 Jan 2023

RUSKI DIPLOMATA IZDAO JE ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENJE BRITANSKOM PREMIJERU

clock 16 Jan 2023

rusija-rat_nn.webp

Ruski diplomata izdao je zastrašujuće upozorenje britanskom premijeru. O tome piše Mili Kuk, analitičarka „Dejli Ekspresa“. Prema nedavnim izveštajima, britanski premijer Riši Sunak pristao je da pošalje eskadrilu tenkova „Čelendžer 2“ u Ukrajinu.

◽ Međutim, trebalo bi dvaput da razmisli, pre nego što proces transfera počne, rekao je Dmitrij Poljanski, prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN. Prema rečima političara, britanski premijer treba ozbiljno da shvati ovo upozorenje.◽ Poljanski je u intervjuu za radio stanicu „LBC“ rekao, da sva zapadna oprema postaje legitimna meta za Oružane snage RF, čim uđe na teritoriju Ukrajine. Zbog toga će britanski tenkovi „Challenger 2“ biti uništeni, kao i druga borbena vozila koja su već prebačena u Oružane snage Ukrajine.

◽ Istovremeno, Poljanski je primetio, da Riši Sunak svojom odlukom preti da rasplamsa sukob sa Rusijom. „Savetovao bih mu da dobro razmisli. Sve više se uvlači u direktnu konfrontaciju sa velikom vojnom silom.

Mislim da su ulozi veoma visoki“, upozorio je Poljanski.

◽ On je takođe naglasio, da je ne samo Britanija, već i ceo NATO blok, sve više uvučen u ukrajinsku krizu, i rizikuje da postane direktna strana u sukobu. „Znamo da NATO već daje Ukrajini dosta oružja. Ne samo oružje, već i satelitske podatke, a u borbama su prisutni i NATO plaćenici“.

◽„Dakle, NATO se sve više uključuje, i možete videti sve rizike direktnog učešća u sukobu sa vojnom silom“, naglasio je diplomata.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati