logo

18 Jan 2023

❗SKOT RITER / ZAPAD POGREŠNO TUMAČI KADROVSKA REŠENJA U RUSKOJ FEDERACIJI

clock 18 Jan 2023

riter_nn.webp

Zapad pogrešno tumači kadrovska rešenja u Ruskoj Federaciji, gde je imenovan novi komandant ruskih snaga u zoni SVO. Ovo mišljenje je na svom Jutjub kanalu izneo američki obaveštajni veteran Skot Riter.

◽ Pre izvesnog vremena se saznalo za imenovanje generala Valerija Gerasimova za komandanta trupa u Ukrajini. Na ovom mestu zamenio je Sergeja Surovikina. Prema Skotu Riteru, ova kadrovska rekonstrukcija je na Zapadu bila pogrešno shvaćena.

◽„Sergeja Surovikina, poznatog na Zapadu kao „general Armagedona“, na mestu komandanta specijalne vojne operacije zamenio je Valerij Gerasimov, načelnik Generalštaba Ruske Federacije“, primećuje veteran američke obaveštajne službe.◽ Na Zapadu je ova vest shvaćena kao svojevrsni signal da Ruska Federacija doživljava poteškoće u Ukrajini i pokušava da ispravi situaciju kadrovskim promenama. Skot Riter je primetio da su takvi zaključci veoma daleko od istine. U stvari, imenovanje Gerasimova ukazuje na to da je njegov prethodnik ispunio zadatke koji su mu dodeljeni.

◽ Konkretno, Surovikin je stabilizovao situaciju u zoni borbenih dejstava, a takođe je ojačao ruske odbrambene linije. Ali što je najvažnije, Surovikin je pokrenuo stratešku kampanju za onesposobljavanje ukrajinske energetske infrastrukture.◽ Sada je vreme da Rusija preduzme sledeći korak“, rekao je američki stručnjak. Prema Skotu Riteru, imenovanje Gerasimova ne ukazuje na probleme Rusije, već na njenu spremnost da rešava zadatke većeg obima. Imenovanje Gerasimova će proširiti mogućnosti Rusije.

◽„Generali donose odluke, a štabovi dobijaju bitke. Poenta nije u tome da Rusija paniči, već da se sprema za pobedu“, naveo je vojni analitičar.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati