logo

20 Jan 2023

IZNENAĐUJUĆE KRATKO PAMĆENJE, PRETI RUKOVODSTVU SAD VEOMA OZBILJNIM POSLEDICAMA

clock 20 Jan 2023

rusija-amerika1_nn.webp

Iznenađujuće kratko pamćenje, preti rukovodstvu SAD veoma ozbiljnim posledicama. Ovo je izjavio američki politikolog, Dmitrij Sajms. Američko rukovodstvo pogrešno tumači opreznost Moskve kao slabost.

◽ Odsustvo trenutne reakcije Ruske Federacije na određeno pitanje, u Vašingtonu doživljavaju kao nedostatak stvarne volje za pobedom i mogućnosti da se to postigne, tvrdi politikolog. Istovremeno, takve procene su u više navrata skupo koštale Sjedinjene Države, a iznenađujuće kratko pamćenje ih primorava, da iznova gaze na iste grabulje.



◽„Oni su zaboravili, kako ih je Rusija upozorila na neprihvatljivost delovanja Zapada i ukrajinskih nacionalista 2013. godine, nakon čega se dogodilo ono što se dogodilo na Krimu. Ne sećaju se kako ih je Ruska Federacija upozorila na neprihvatljivost američke vojne intervencije u Siriji, nakon čega je Rusija preduzela odgovarajuće mere odmazde“, rekao je Sajms.

◽ Ekspert se osvrnuo i priznanje nezavisnosti Kosova od strane SAD i njenih saveznika.

Upozorenje Moskve o nedopustivosti stvaranja takvog presedana nije poslušano. Nakon toga, Rusija je dala oštar odgovor na agresiju Gruzije u Južnoj Osetiji koju podržava Zapad.

◽ Međutim, kako su kasniji događaji pokazali, ova priča nije ništa naučila Amerikance. Ruska Federacija ih je šokirala na Krimu, u Siriji, a sada i u Donbasu.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati