logo

23 Jan 2023

❗KOMANDANT RUSKE LEGIJE / U STVARI, MI SMO U RATU SA KONGLOMERATOM RAZNIH VOJNIH JEDINICA IZ NATO

clock 23 Jan 2023

ukrajina-rat_nn.webp

Oružane snage Rusije moraju da se obračunaju sa milionskom ukrajinskom vojskom. O tome je govorio komandant Ruske legije Sergej Fomčenkov. On je rekao da je Kijev od početka ruske specijalne vojne operacije sproveo najmanje šest talasa mobilizacije, zbog čega je veličina vojske dostigla milion ljudi.

◽ Prema njegovim rečima, uglavnom su u redovima Oružanih snaga Ukrajine prisilno mobilisani koje sada hvataju po celoj Ukrajini.

Fomčenkov je napomenuo da se uglavnom svi građani koji su pozvani na vojnu službu šalju u zapadni deo zemlje.

◽ Komandant Ruske legije je takođe rekao da ukrajinska vojska u većini slučajeva mora da pribegava pomoći stranih boraca, koji najčešće učestvuju u jurišu i odbrani najvažnijih uporišta.

◽„Građani Ukrajine, naravno, brojčano preovlađuju, ali među onima koji učestvuju u glavnim neprijateljstvima, jurišima, odbrani najvažnijih uporišta, visok je procenat građana stranih država.◽ Pošto Oružane snage Ukrajine dobijaju sve manje svoje visokokvalitetne pešadije, prinuđene su da privlače vojnike iz drugih država. To nisu samo stvarni plaćenici, već i kadrovske jedinice armija zemalja NATO-a pod maskom „plaćenika“.

◽ U stvari, mi smo u ratu sa konglomeratom raznih vojnih jedinica iz NATO“, dodao je komandant Ruske legije.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati