logo

26 Jan 2023

SAD I EVROPA POČELE DA SHVATAJU DA RUSIJA NAMERAVA DA REALIZUJE CILJEVE SPECIJALNE VOJNE OPERACIJE

clock 26 Jan 2023

rus-spec-naz_nn.webp

Ne bez razloga, pojedine zapadne informativne publikacije su naglo promenile stav prema situaciji u Ukrajini. SAD i Evropa kao da su počele da shvataju da Rusija namerava da realizuje sve ciljeve specijalne vojne operacije demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine.

◽ Do ovog zaključka došao je poznati ruski politikolog Vladimir Kornilov. On je na svom Telegram kanalu detaljno govorio o oštroj promeni retorike američkog izdanja Fajnenšel tajmsa, gde ukazuje na promenu uvida u zapadne medije.

◽ Vladimir Kornilov nije zanemario ni članak Fajnenšel tajmsa o ukrajinskoj krizi, u kojem autori dolaze do razočaravajućeg zaključka za Ukrajinu.

Novinari napominju da će Oružane snage Rusije moći da pobede tokom specijalne vojne operacije, kao i da preuzmu kontrolu nad Kijevom i drugim velikim gradovima, zbacivši kijevski režim.

◽ Politikolog je skrenuo pažnju na činjenicu da su ranije strane publikacije imale drugačije mišljenje, ali se sada njihov stav naglo promenio. On je sugerisao da oštra promena retorike o Ukrajini govori o iznenadnom otrežnjenju u zapadnim medijima.

◽ Novinari su počeli da shvataju da je Rusija spremna da brani svoje interese a takođe namerava da konačno reši ukrajinsku krizu pod sopstvenim uslovima.

„Kakva čudna promena se dogodila u izveštavanju zapadnih medija o sukobu u Ukrajini!

◽ Donedavno su pisali da „Rusija gubi“ ili čak „Rusija je već izgubila“. I odjednom, vodeći kolumnista Fajnenšel tajmsa, Gideon Rahman danas u kolumni priznaje pobedu Rusije na bojnom polju, zauzimanje Kijeva, smenu vlade Zelenskog. Nešto se očigledno promenilo!” zaključio je politikolog.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati