logo

27 Jan 2023

DODIK O DEKLARACIJI / BESPOSLEN MOZAK ĐAVOLJE IGRALIŠTE

clock 27 Jan 2023

dodik5_nn.webp

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je besposlen mozak đavolje igralište i da u duhu te stare izreke vidi i usvojenu deklaraciju o zabrani dizanja tri prsta u Kantonu Sarajevo. Dodik je rekao da ne zna da li da se smeje ili zabrine zbog nastavka pritiska na obesmišljavanje i poništavanje svega srpskog u BiH.

◽"Sledeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta ili zabrana da se krstimo sa tri prsta.

Kako su krenuli ništa me ne bi iznenadilo. Znajući noviju istoriju ovog prostora ne bih potcenjivao uticaj ove deklaracije na muslimane u BiH, jer i sve zlo u BiH počelo je napadom na srpsku zastavu i srpskog svata u Sarajevu.

◽ Dakle, napadom na simbole i tradiciju Srba", naveo je Dodik u izjavi za Srnu. On je podsetio i da je dizanje tri prsta deo te tradicije.

◽ Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je danas, na predlog Kluba SDA, usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanje tri prsta ispred zajedničkih institucija.◽ Federalni mediji objavili su juče fotografiju na kojoj je novoimenovani ministar bezbednosti u Savetu ministara Nenad Nešić pred zgradom zajedničkih institucija u Sarajevu podigao tri prsta, nakon čega je usledila i ova deklaracija.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati