logo

30 Jan 2023

⚡NE ULTIMATUMU – NE KAPITULACIJI / SVETOSAVSKI PROGLAS ZA SPAS KOSOVA I METOHIJE

clock 30 Jan 2023

ne-ultimatumu_nn.webp

Ozbiljna država ne može dobrovoljno da se odrekne svoje teritorije, dela svoje teritorije i svojih građana, to bi bio akt suprotan njenom biću, poručili su iz Pokreta za odbranu KiM na konferenciji za novinare koja je održana u Beogradu.

◽ Profesor Fakulteta političkih nauka Časlav Koprivica poručio je danas da je ovaj Pokret pokrenuo Svetosavski proglas za spas KiM.

◽ Potpisnici proglasa, medju kojima je više od 200 intelektualaca, javnih ličnosti i političara, ocenilo je da se „zapadnim ultimatumom traži naše konačno odricanje od Kosova i Metohije“.

„Proglas smo pokrenuli ne više za odbranu, nego za spas Kosova i Metohije".

◽"Supština tog plana je da Srbija treba da prizna takozvano Kosovo. Predsednik Aleksandar Vučić se, za sada samo usmeno, obavezao da će prihvatiti dokument kojim Srbija priznaje takozvano Kosovo“, rekao je jedan od potpisnika proglasa, profesor beogradskog Fakulteta političkih nauka i predstavnik Pokreta za odbranu Kosova i Metohije, Časlav Koprivica.

◽ Ocenio je da je „od suštinske važnosti za opstanak Srbije“ da vlast odbaci ponuđeni dokument i dodao da od danas i građani mogu onlajn da podrže proglas.

Dodao je da je za Vučića i njegove pomoćnike „cena države mogućnost da se ide u šoping“.

❗Među potpisnicima Svetosavksog proglasa su akademici Danilo Basta, Kosta Čavoški i Matija Bećković, pozorišni reditelj Nikola Pejaković Kolja, glumac Viktor Savić, kao i predsednik Dveri Boško Obradović, predsednik Novog DSS Miloš Jovanović, predsednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski i predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Vojislav Mihailović.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati