logo

30 Jan 2023

❗RITER / RUSKE SNAGE SE SPREMAJU ZA OFANZIVU VELIKIH RAZMERA DUŽ CELOG FRONTA U UKRAJINI

clock 30 Jan 2023

riter2_nn.webp

Ruske snage se spremaju za ofanzivu velikih razmera duž celog fronta u Ukrajini, izjavio je bivši američki obaveštajac i inspektor UN za oružje u Iraku Skot Riter. Po njegovoj najnovijoj proceni, sukob u Ukrajini će se završiti do kraja leta ili početkom jeseni 2023. godine.

◽„Rusija će udariti širokom frontom. Sporo i metodično, a Rusiji u tome nema ravnog. Ona će se ratovati sa svojom vojnom naukom. Konačno ćemo imati priliku da gledamo rusku ofanzivu prema njihovoj vojnoj doktrini“, predviđa Riter.

◽ Riter je uveren da će Oružane snage Rusije uništiti Oružane snage Ukrajine artiljerijom, tenkovima i pešadijom i da će primarno `krckati` zapadno oružje i otkrivena protivnikova slaba mesta.◽„Ne postoji ništa što može da zaustavi Ruse. Ponovo ćemo videti kako nemački čelik gori na ukrajinskom tlu pod ruskim udarima… Sve će pomalo ličiti na sovjetaski udar po nemačkoj grupi armija Centar za vreme Drugog svetskog rata, kada je pukla linija fronta i bila probijena nemačka odbrana“, dodao je Riter.

◽ Riter je nešto ranije izjavio da američki tenkovi Abrams neće imati vremena ni da stignu do Ukrajine, pošto će sukob biti završen do jula ili početkom jeseni. Riter, inače, smatra da zapadne zemlje namerno odugovlače isporuku NATO opreme Ukrajini, ali da pritom prave privid podrške vlastima u Kijevu.◽„To je i zato što jedna od zemalja NATO ne veruje da Ukrajina može pobediti. U svakom slučaju, ukupan broj tenkova isporučenih Ukrajini neće dostići ni polovinu onoga što je u decembru zatražio njen glavnokomandujući Valerij Zalužni. Pored toga, isporuke će biti postepene, što znači da obećano oružje nikada neće biti prebačeno u potpunosti. Sve to garantuje poraz Ukrajine“, konstatovao je Riter.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati