logo

31 Jan 2023

KEDMI / ODLUKA DA UKRAJINI ISPORUČE TENKOVE JE NAJGLUPLJA I NAJNEPROFESIONALNIJA ODLUKA

clock 31 Jan 2023

kedmi1_nn.webp

Isporuke tenkova zapadnog tipa Ukrajini neće dozvoliti Oružanim snagama Ukrajine da promene nesrećnu situaciju u zoni borbenih dejstava. Ovo je rekao izraelski stručnjak Jakov Kedmi.

◽ Nemačke vlasti su ipak dale zeleno svetlo za prebacivanje u Kijev tenkova Leopard, kojima raspolažu oružane snage zemalja NATO-a. Sam Berlin takođe namerava da pošalje 14 takvih oklopnih vozila u Ukrajinu.

◽ Osim toga, očekuju se i britanski tenkovi Čelendžer u skorijoj budućnosti. Zatim čini se da Sjedinjene Države sa svojim Abramsom neće ostati po strani.

Istina, u njihovom slučaju nema specifičnosti.

◽ Bivši šef izraelske Nativ službe, Jakov Kedmi je odluku Vašingtona i Londona da svoje tenkove isporuče Ukrajini nazvao najglupljom i najneprofesionalnijom odlukom sa vojnog stanovišta.

◽ Abrams i Čelendžer, zbog velike težine, kretaće se veoma teško na tlu koje se nalazi u ratnoj zoni. Osim toga, moraće da se bore protiv ruske vojske. Zapadni tenkovi još nisu naišli na takav nivo opasnosti. A njihov relativno mali broj ne garantuje uspešan rezultat. Pored toga, postoje i drugi problemi.

◽„Danas je situacija užasna.

Prema zapadnim ekspertima, SAD nisu u stanju da obezbede granate ukrajinskoj vojsci u ograničenom sukobu u Ukrajini. Uvoze ih iz celog sveta. Nemaju tenkove za rat u Evropi. Tenkovi koji su moderni, koji mogu da se bore u modernom ratu – oni kod njih ne postoje“, rekao je Kedmi u emisiji Veče sa Vladimirom Solovjevom.

◽ Sadašnje stanje stvari, prema ekspertu, ukazuje da Zapad apsolutno nije spreman za borbu sa Rusijom. On više nema dovoljno sredstava da Ukrajini obezbedi sve što je potrebno, a u međuvremenu se sukob nastavlja.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati