logo

31 Jan 2023

⚡ARTJOMOVSK (BAHMUT) PRED OPKOLJAVANJEM

clock 31 Jan 2023

ruska-vojska3_nn.webp

Ruska vojska je praktično uspostavila kontrolu nad komunikacijom koja povezuje Časov Jar i Artjomovsk (Bahmut) rekao je za nacionalnu televiziju "Rusija-1“ savetnik vršioca dužnosti Donjecke Narodne Republike Jan Gagin.

◽„Garnizon Artjomovsk će pasti u operativno okruženje, o kome sam vam govorio ranije. U ovom momentu naše jedinice su ostvarile kontrolu nad komunikacijom Časov Jar-Artjomovsk. Grupacija ukrajinske vojske koja se nalazi u gradi biće odsečena od dostave preko potrebne municije i medicinske opreme za svoje borce“ – rekao je Gagin.



◽ Grad Časov Jar se nalazi 15km zapadno od Artjomovska, njegovim oslobađanjem ruska vojska bi se neprijatelju pojavila iza leđa. Putna komunikacija koja povezuje ovaj grad sa Artjomovskom je „žila kucavica“ preko koje se ukrajinska vojska u ovom gradu snabdeva ljudstvom, tehnikom, materijalno-tehničkim sredstvima, hranom i medicinskim materijalom.

◽ U poslednje vreme sve više se steže obruč oko grada Artjomovska. Ruska vojska napada na tri osnovna pravca severno i južno od grada i na centralnom pravcu kroz urbanu zonu na njegovom istočnom delu.

Najveći pomaci su ostvareni na južnom - levom krilu napadne grupe gde je oslobođena Kleščejevka odakle se vrši pritisak na komunikaciju Časov Jar – Artjomovosk u rejonima naseljenih mesta Stupočki-Ivanovsko.

◽ Severni pravac koji je povezivao Artjomovsk sa Severskom je odavno presečen oslobađanjem Soledara, i većeg broja naseljenih mesta zapadno od tog grada.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati