logo

01 Feb 2023

SAMOZVANI VISOKI PREDSTAVNIK ŠMIT U BEOGRADU SE SASTAO SE SA ANOM BRNABIĆ I VLADIMIROM ORLIĆEM

clock 01 Feb 2023

smit1_nn.webp

Ana Brnabić i predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić razgovarali su danas sa samozvanim visokim predstavnikom međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Kristijanom Šmitom.

◽ Ana Brnabić je u razgovoru sa Kristijanom Šmitom podsetila da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma, da poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i da je opredeljena i otvorena za razvoj dobrosusedskih odnosa i bilateralne saradnje, što obuhvata kako saradnju sa njenim centralnim, tako i sa entitetskim vlastima, saopšteno je iz Vlade Srbije.



◽ Šmit je u ponedeljak saslušan pred Odborom britanskog parlamenta za spoljne poslove, u okviru sesije o aktuelnoj situaciji na Zapadnom Balkanu.

◽ On je u onlajn javljanju iz Sarajeva, iznoseći svoje viđenje stanja u BiH, rekao da je najveći problem trenutno formiranje vlasti u Federaciji BiH.



◽ Predložio je da međunarodna zajednica, uključujući finansijske institucije poput MMF, ubuduće odlučnije uslovljavaju finansijsku pomoć Republici Srpskoj, jer taj entitet, kako je naveo, neće moći da opstane bez finansijske podrške.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati