logo

02 Feb 2023

❗MEKGREGOR / UKRAJINA BLIZU KONAČNOM PORAZU

clock 02 Feb 2023

mekgregor_nn.webp

Ukrajina je pred novim urušavanjem svog donbaskog fronta. Ruskim snagama, kako je Prvom kanalu državne televizije RF rekao vojni ekspert iz Luganska potpukovnik Andrej Maročko, ostalo je samo još malo do uzimanja Bahmuta (Artjomovska) u potpuni obruč.

◽„Naše snage su Artjomovsk već uzele u potkovicu. Da bi obruč bio potpuno zatvoren, potrebno im je da napreduju još desetak kilometara“, dodao je Maročko. Prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine su već zakasnile za plansko povlačenje iz tog grada.◽ Pod ruskom kontrolom još nije samo jedan jedini put koji povezuje Bahmut sa Časovim Jarom. Međuti, ruska artiljerija je 1. februara tukla ukrajinski vojni konvoj koji se njime kretao. Najkasnije 2. februara će početi borbe za kontrolu nad tom saobraćajnicom. A ubrzo potom i napad na Časov Jar.

◽ To je postalo neizbežno nakon što su ruske snage faktički zauzele njegovo predgrađe – Ivanovskoe.

◽ Bivši savetnik šefa Pentagona, pukovnik američke vojske u penziji Daglas Mekgregor, ocenio je da je Ukrajina blizu konačnom porazu, a da ozbiljni demografski problemi dovode u pitanje i samo njeno postojanje kao države jer je već ostala bez četvrtine stanovništva.◽„Svi u SAD sada znaju da Ukrajina gubi. Ukrajinski otpor se urušava. Sama država je u opasnosti da nestane. Sve je jako loše. Danas je u Ukrajini ostalo otprilike 18 do 22 miliona ljudi koji su pod kontrolom Zelenskog. Taj broj je približno jednak broju stanovnika Holandije“.

◽ Mekgregor je 27. januara rekao da kolektivni Zapad „nije u stanju da zaustavi talas ukrajinskih poraza“ i da zbog toga unutar alijanse „raste frustracija koja se brzo razvija u očaj“.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati