logo

03 Feb 2023

❗KUSTURICA / ZAPAD ŽELI DA ZAPALI BALKAN

clock 03 Feb 2023

kusturica_nn.webp

Kusturica je za ruske medije uporedio situaciju na Krimu sa pitanjem tzv. Kosova. "Anglo-saksonska moć je 200 godina sprečavala Ruse da se približe toplim morima. Krimski rat, koji se nekako volšebno rešio sam od sebe, smanjio je ovaj problem za veličinu teritorije koju je Sovjetska Rusija kasnije ustupila Ukrajini".

◽"Slično je i sa albanskim problemom.

Ako iko zdravorazumski zapita zašto su Rumunija i Bugarska u EU i Srbija nije, onda je odgovor jasan: zato što se ove dve zemlje graniče sa Rusijom preko Crnog mora. One su zato prve ušle u NATO, odnosno u Evropsku uniju.

◽ Te dve institucije su svakako ista stvar", rekao je on. Povodom plana o tzv. Kosovu koji EU nameće Srbiji, reditelj je izjavio da je u pitanju ultimatum koji Srbija sigurno neće prihvatiti.



◽"Zapad želi da zapali Balkan i dovede ga do tačke u kojoj postoji samo ili/ili. Ovo je ultimatum, a ne dogovor. Čak i da se Srbi slože, što sigurno neće, postavlja se pitanje šta je sledeće? Sledeća je Vojvodina. Ultimatumima neće biti kraja ako pristanete na prvi", rekao je Kusturica.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati