logo

03 Feb 2023

ARTJOMOVSK / SVI PUTEVI NA NIŠANU RUSKE PUŠKE

clock 03 Feb 2023

snajperista_nn.webp

Pripadnici specijalne jedinice Ahmat, zajedno sa brigadom drugog armijskog korpusa, nakon serije napada, fiksirali su se u okolini naselja Veseloje, i zauzeli ovo strateški važno uporište, javio je lider Čečenije Ramzan Kadirov.

◽"Posle niza efektivnih napada na neprijatelja, uspeli su da se stacioniraju. Borci nameravaju da nastave napredovanje jer su u povoljnijoj poziciji od protivnika", napisao je Kadirov na Telegramu.



◽ Odlučujući korak u oslobađanju Artjomovska (ukrajinski naziv Bahmut) biće potpuna blokada puta koji spaja grad sa Časovim Jarom, ukrajinske trupe će izgubiti poslednji put snabdevanja u gradu i biće operativno okružene, što znači da će svi putevi biti na nišanu ruske puške, rekao je zamenih lidera DNR Igor Kimakovski za "RIA Novosti".

◽ Sa druge strane, šef kabineta predsednika Ukrajine Mihail Podoljak nije želeo da da tačan broj poginulih ukrajinskih vojnika u Bahmutu, ali je rekao da Ukrajina skupo plaća uporište u tom gradu.



◽"Što se tiče ljudskih gubitaka, ne mogu sada da vam odgovorim. Cifru ćemo ozvaničiti kada se sukob završi", rekao je on u intervjuu španskom listu "20 minuta".

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati