logo

03 Feb 2023

❗PAVIĆ / SMATRAM DA NEMA TOG POLITIČARA, KOJI SME DA IZGOVORI REČENICU DA KIM MOŽE DA BUDE PRIZNATO

clock 03 Feb 2023

aleksandar-pavić_nn.webp

Srpski narod neće prihvatiti da sam sebe ukine i da dozvoli brutalnu otimačinu Kosova i Metohije, rekao je za RT Aleksandar Pavić politički analitičar iz Beograda. Incident u Skupštini Srbije kada su poslanici opozicionih stranaka prekinuli obraćanje predsednika Aleksandra Vučića neće uticati na dalji tok pregovora o Kosovu i Metohiji, rekao je Pavić.

◽ Kosovo i Metohija je kod nas jedna tema koja izaziva emocije i to je dobar znak. Znak da je Srbima stalo, čak i političarima do KiM i to je nešto što izaziva posebne emocije i reakcije i to mi je najbitniji utisak od juče, rekao je Pavić.



◽ Mnogim propagandama smo izloženi, neprestalnim pritiscima i ubeđivanjima da ako nešto prihvatimo da će nam biti bolje, a opet, kaže Pavić, nisu uspeli da slome duh naroda. Uvek ima izuzetaka, ali smatram da nema tog političara, koji sme da izgovori rečenicu da KiM može da bude priznato, dodao je on.

◽ Pavić je istakao je da je burno i da je jako bitno da zapadni svet vidi da je KiM osinje gnezdo. Skupština Srbije nastavila je danas posebnu sednicu o Kosovu i Metohiji. Kapitulacija i predaja nisu opcija, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraćajući se poslanicima na posebnoj sednici Skupštine Srbije.



◽ Predstavio je Izveštaj o pregovaračkom procesu sa prištinskim institucijama od 1. septembra prošle do 15. januara ove godine. Vučić je iznio i plan od 10 tačaka o politici Srbije u narednom periodu.

◽ Istakao je da je najteži deo francusko-njemačkog plana u kojem se traži da se Srbija ne protivi članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama. Skupštinska raprava nije prošla bez teških reči, pa čak i incidenata. Poslanici će se izjašnjavati o usvajanju izveštaja o pregovaračkom procesu.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati