logo

05 Feb 2023

❗DODIK / REPUBLIKA SRPSKA JE ISTORIJSKI ZAVET SRPSKOG NARODA I DRŽAVA KOJA APSOLUTNO MORA DA OPSTANE

clock 05 Feb 2023

dodik8_nn.webp

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da Srpska nije slučaj, već istorijski zavet srpskog naroda i slobodna država koja apsolutno mora da opstane, jer je to jedini častan odgovor na stradanje Srba koje se desilo prije 81 godinu u banjalučkom naselju Drakulić i okolnim selima.

◽"Ne smemo da se obrukamo pred onima koji su svoje živote dali za našu slobodu", rekao je Dodik obraćajući se okupljenima na obeležavanju 81 godine od stradanja Srba u Drakuliću, Šargovcu, Motikama i rudniku Rakovac od ustaša 7.

februara 1942. godine.

◽ On je dodao da ne može da oprosti ovaj stravičan zločin, jer je uveren da ima onih koji bi, da im se pruži prilika, ponovili zločin iz februara 1942. godine.

◽"Nikoga ne diramo, ne verujemo u BiH koja je i stvorena da korak po korak preuzme Republiku Srpsku i da ona bude besmislena.

Zato je naša borba danas isključivo borba za te vrednosti Republike", poručio je Dodik.

◽ On je napomenuo da je srpski narod kroz vekove, potican slobodom, podizao bune protiv raznih okupatora i da je svaku svoju slobodu krvavo branio, zbog čega je reč sloboda istorijski najvažnija reč srpskog naroda.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati