logo

07 Feb 2023

MENJA SE POLITIČKA KLIMA U AMERICI / ANKETE POKAZALE DA PADA PODRŠKA UKRAJINI

clock 07 Feb 2023

zelenski-bajden_nn.webp

Polovina republikanskih birača smatra da Sjedinjene Američke Države previše pomažu Kijevu, te da bi Vašington trebalo da prestane da finansira odbranu Ukrajine, objavio je "Vašington post".

▪️ Prema anketi "Vašington posta" i Ej-Bi-Si njuza republkanci sada manje podržavaju Ukrajinu nego u aprilu 2022, pa se očekuje da bi Predstavnički dom, čiji predsednik je republikanac Kevin Makarti mogao da prestane da podržava slanje vojne pomoći Ukrajini.▪️ Čak 63 odsto republikanaca se protivi "obezbeđivanju više sredstava i oružja Ukrajini", dok ih 32 odsto podržava, pokazala je prošlonedeljna anketa En-Bi-Si njuza.

▪️ Razlog ovakvoj promeni u stavu republikanaca "Vašington post" vidi u tome da imaju manje veruju u ukrajinske ratne napore, i što je možda najvažnije, pokazuje sve veću spremnost republikanaca da prihvate da Rusiji pripadne deo ukrajinske teritorije koju traži.▪️ Nova Galupova anketa stavila je pred ispitanike izbor između podrške naporima Ukrajine da povrati svoju teritoriju ili brzog kraja rata, ali uz dozvolu Moskvi da zadrži osvojenu teritoriju. Prema rezultatima, 41 odsto republikanaca je izabralo da bi prihvatilo brz kraj rata, ali da Rusija zadrži teritoriju. Sa druge strane, samo 16 odsto demokrata bi se odlučilo za taj izbor.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati