logo

12 Feb 2023

❗BOCAN HARČENKO / RUSIJA JE PODRŠKA BEOGRADU, NEMA PRAVEDNOG REŠENJA ZA KIM BEZ NAS I KINE

clock 12 Feb 2023

bocan-harčenko_nn.webp

Oko kosovskog pitanja Rusija je dosledno posvećena Rezoluciji 1244, ne priznaje Kosovo i ostaje na principu podrške Beogradu, rekao je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko i ocenio da bez Rusije i Kine neće biti pravednog rešenja za KiM.

▪️ On je za Večernje novosti rekao da će Rusija kao stalna članica SB UN podržati samo rešenje koje odgovara nacionalnim interesima Srbije, bilo da je reč o normalizaciji odnosa ili smirivanja trenutne krize.



▪️ Na pitanje da pojedinci navode kako bi zbog SVO u Ukrajini Rusija mogla da napravi zaokret i prizna tzv. Kosovo, Bocan Harčenko je rekao da to nije istina.

▪️ Govoreći o francusko-nemačkom planu, on je kazao da Rusija nije učesnica razgovora i da formira mišljenje na osnovu izveštaja u parlamentu Srbiji i informacija iz medija.



▪️ "To je po meni pokušaj da Zapad pronađe zaobilazni put da Srbija prizna tzv. Kosovo i da ono uđe u međunarodne institucije, u UN pre svega", rekao je ruski ambasador i dodao da ne veruje da taj plan može da posluži ni kao dobra osnova za dalje razgovore.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati