logo

13 Feb 2023

❗KADIROV / AKO STIGNE NAREĐENJE VRHOVNOG KOMANDANTA, SPREMNI SMO DA IDEMO I NA AMERIKU

clock 13 Feb 2023

kadirov_nn.webp

Čečenski lider Ramzan Kadirov izjavio je da čečenske jedinice mogu čak i do Amerike da stignu, ako dobiju takvo naređenje od ruskog predsednika Vladimira Putina.

▪️ „Ako stigne naređenje vrhovnog komandanta, spremni smo da idemo i na Ameriku, ostavivši Moldaviju daleko iza sebe. O takvim naređenjima se ne raspravlja, već se izvršavaju“.▪️ „Imamo sve potrebne snage, sredstva i opremu da to realizujemo“, napisao je lider republike na svom Telegram kanalu, komentarišući izjavu sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Alekseja Danilova da bi Rusija, navodno, mogla da prebaci čečenske jedinice u Moldaviju kako bi organizovala dolazak na vlast proruskih snaga.

▪️ Kadirov je istakao da takvi „samouvereni stručnjaci“ još treba da proučavaju planove Rusije, a pokušaji Zapada da razbije Rusiju vuku se još od 90-ih godina prošlog veka.▪️ Ranije je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao da je predsednici Moldavije Maji Sandu uručio dokument koji predstavlja „detaljan plan Rusije za uništavanje političke situacije u Moldaviji“.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati