logo

13 Feb 2023

„VELIKA RAZMENA” - DA LI SE ZAPAD SPREMA DA UKRAJINU PRETVORI U DRUGU JUŽNU KOREJU

clock 13 Feb 2023

ukrajina-rat4_nn.webp

Ogromni gubici na frontu i kritična situacija vojske Ukrajine primoravaju zapadnu i ukrajinsku propagandu da drastično promene pristup predstavljanju vesti koje ih stavlja u nezgodan položaj.

▪️ Ovo mišljenje je na društvenim mrežama izneo poznati vojni stručnjak Jurij Podoljaka. Tako je, prema njegovim rečima, za operaciju „Velika razmena” čuo od ukrajinskog novinara Anatolija Šarija, koji se nalazi u Španiji a sa kojim nije u najboljim odnosima.



▪️ Podoljaka je podsetio da je Šarij pomenuo, pozivajući se na svoje izvore o predstojećim promenama u Ukrajini. „Navodno, Kijev predaje Moskvi ceo Donbas, a zatim joj Moskva predaje „koridor sa Krimom““, rekao je Podoljaka.

▪️ Istovremeno, vojni ekspert je podsetio i na nedavne Arestovičeve reči da se Zapad sprema da Ukrajinu pretvori u drugu Južnu Koreju. Međutim, prema mišljenju stručnjaka, takve izjave se daju s razlogom. Podoljaka je siguran da na ovaj način Vašington zajedno sa Kijevom priprema teren za predaju položaja u Donbasu.



▪️ Glavna ideja operacije „Velika razmena“ je da kruže informacije o „uspesima“ Oružanih snaga Ukrajine, koje će zarad predstojeće ofanzive na južnom krilu zauzeti Krimski koridor.

▪️ Podoljaka je takođe naglasio da tako oštra promena u retorici odražava tužno stanje Ukrajine na frontu. A na tragu ovih informacija sigurno će uslediti „tajni podaci” o predstojećim „uspešnim i perspektivnim… povlačenjima” ukrajinske vojske.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati