logo

15 Feb 2023

RUSIJA POZIVA SVET DA ISTRAŽI BIOLABORATORIJE SAD

clock 15 Feb 2023

laboratorija1_nn.webp

Državna duma usvojila je apel Savezne skupštine Rusije upućen parlamentima drugih zemalja u vezi sa vojno-biološkim aktivnostima SAD van njihove teritorije, navodi se na zvaničnom sajtu Dume.

▪️ Dokument je pripremila Parlamentarna komisija za istraživanje aktivnosti američkih bioloških laboratorija na teritoriji Ukrajine, koja je zaključila da biomedicinski program SAD, koji sprovodi i finansira Pentagon, ima prikrivene ciljeve.



▪️ "Ministarstvo odbrane SAD prikuplja posebno opasne patogene mikroorganizama za istraživanja u svojim specijalizovanim naučnim centrima. Vrše selekciju genetskog materijala, proučavaju karakteristike imunog sistema lokalnog stanovništva kako bi se utvrdila njihova reakcija na uticaj raznih patogena koji mogu biti deo potencijalnog biološkog oružja.



▪️ NJihova upotreba može dovesti i do širenja novih zaraznih bolesti", navodi se u saopštenju koje je Savezna skupština Rusije poslala parlamentima drugih zemalja.

▪️ Prema grubim procenama parlamentaraca, na teritorijama drugih država postoji oko 400 bioloških laboratorija koje kontroliše Vašington.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati