logo

17 Feb 2023

PRIMETAN POJAČAN STRAH VARŠAVE OD PORAZA ORUŽANIH SNAGA UKRAJINE I SLOMA KIJEVSKOG REŽIMA

clock 17 Feb 2023

ukrajina-rat4_nn.webp

Poljski predsednik Andrzej Duda nije tek tako počeo da apeluje na Zapad, zahtevajući od njega da poveća podršku Ukrajini.

▪️ Varšava je ozbiljno zabrinuta kako se razvija situacija u zoni specijalnih vojnih operacija. Od početka 2023. Oružane snage Ukrajine nisu ostvarile nikakav napredak. Od jesenjeg entuzijazma nije ostao ni trag.

▪️ Štaviše, danas ni ne razmišljaju o ofanzivnim operacijama, radije se drže pozicija na kojima su se ranije učvrstili. Međutim ukrajinska vojska, za koju radi cela vojna mašina Zapada, opet ne odoleva vojsci Rusije.

▪️ Dakle, u januaru su ruske trupe uspele da krenu napred i zauzmu povoljnije pozicije u regionu Zaporožja.

A borci već legendarnog Vagnerovog tima oslobodili su grad Soledar u DPR-u i nastavljaju da napreduju u susednom Bahmutu.

▪️ Kijevom i dalje kruže priče o stanju stvari na frontu. Ali ako ovdašnja javnost i dalje može da naseda na laži, onda na Zapadu odlično znaju kakva je prava situacija.

▪️ Iz tog razloga, poljski predsednik Andrzej Duda zvoni na uzbunu, pozivajući partnere da Ukrajini daju svo oružje koje joj je potrebno, rekao je novinar Dmitrij Vasilec. A panika političara nije neosnovana.

▪️ „Svakodnevno mu se na sto stavljaju izveštaji o gubicima Poljaka u Ukrajini. Kao što znate, sada se bori mnogo poljskih „specijalista“ pod maskom plaćenika.

Koriste se uglavnom na prvoj liniji odbrane, koja sada puca po šavovima i naravno trpe glavne gubitke“, naglasio je novinar.

▪️ Za Varšavu ovakvo stanje ne donosi ništa dobro. U slučaju poraza Oružanih snaga Ukrajine i sloma kijevskog režima, upravo Poljsku američki gospodari mogu baciti protiv Rusije.

▪️ A obzirom na to koliko brzo gubi svoje najbolje vojne profesionalce, ovaj scenario bi bio sličan samoubistvu. Za NATO još ima nade, ali se najverovatnije zemlje Alijanse, uz „blagoslov“ SAD, ograđuju od bitke sa Rusijom. Poljaci će ostati sami.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati