logo

20 Feb 2023

❗DEJVIS / PROCENA SUKOBA POKAZUJE DA JE SITUACIJA ZA KIJEV MNOGO OPASNIJA NEGO ŠTO SE VERUJE

clock 20 Feb 2023

ukrajina-rat2_nn.webp

Uprkos utisku koji zapadni mediji stvaraju da će Ukrajina na kraju preovladati u sukobu sa Rusijom ne znači da se situacija razvija u korist Kijeva, piše potpukovnik američke vojske Danijel Dejvis u članku za 19Fortifive.

▪️ On je istakao da mnogi na Zapadu već vide ukrajinsku pobedu kao neizbežnu, navodeći reči američkog generala Marka Milija o porazu Rusije. „Trezvena, neemotivna i uravnotežena procena sukoba pokazuje da je situacija za Kijev mnogo opasnija nego što se veruje“, primetio je Dejvis.▪️ Prema Dejvisu, Zapad ne bi trebalo da bude apsolutno uveren u uspeh Ukrajine i da potcenjuje Rusiju, jer se ta zemlja efikasno prilagođava situaciji na bojnom polju i menja svoju taktiku.

▪️ „Problemima Ukrajine je teško zavideti i moramo biti jasni u pogledu šansi trupa Zelenskog 2023. Takođe nema garancije da će Moskva poraziti ukrajinsku vojsku, ali je tvrdnja generala Milija da je „Rusija već izgubila“ sukob daleko od istine“, sažeo je potpukovnik.▪️ Zapadni političari stalno govore o tome kako Ukrajina mora da pobedi Rusiju na bojnom polju i sve više upumpavaju oružje u kijevski režim. Kremlj je odgovorio da vojna pomoć ništa suštinski neće rešiti, već će samo produžiti patnje ukrajinskog naroda.

▪️ Prema rečima pres-sekretara predsednika Dmitrija Peskova, ciljevi specijalne vojne operacije će biti ostvareni, njena budućnost i uspeh su van sumnje.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati