logo

21 Feb 2023

AMERIČKE VLASTI DALE KOMANDU SAVEZNICIMA U EVROPI DA PRIPREME ORUŽANE SNAGE UKRAJINE ZA OFANZIVU

clock 21 Feb 2023

ukrajina-rat7_nn.webp

Evropska unija je od SAD dobila „teško uputstvo“ o ofanzivi ukrajinske vojske. O tome govorio bivši član Saveta Ruske Federacije, pukovnik u penziji Franc Klincevič.

▪️ Evropska unija će održati hitan sastanak 6-7. marta kako bi Ukrajini poslala svu municiju koju ima. To je izjavio šef spoljnopolitičke službe EU Žozep Borel.

▪️ „Moramo brzo povećati i ubrzati vojne isporuke Ukrajini. Ukrajina je u kritičnoj situaciji po pitanju municije, ovaj problem bi trebalo da bude rešen u roku od nekoliko nedelja“, rekao je on.

▪️ Hitnost, koju je Borel najavio, posledica je iz više razloga, objasnio je bivši član Saveta Federacije Rusije, pukovnik u penziji Franc Klincevič.

▪️ Prvo, ukrajinska vojska je izgubila sposobnost napada i jedva se drži linije fronta.

„Na propadanje Oružanih snaga Ukrajine, utiče umor, nedostatak municije, demoralizacija kadrova i unutrašnji politički i ekonomski procesi. Zapad razume da se moraju preduzeti odlučni koraci da se Rusija slomi“, rekao je pukovnik.

▪️ Drugi razlog je taj što SAD žele da vide ofanzivu ukrajinskih trupa na proleće. Međutim, trenutna situacija na frontu sve više lišava Oružane snage Ukrajine nade u uspeh. Prema Klinceviču, Americi je potrebno da što pre ostvari velike pobede u Ukrajini, pošto zapadna javnost više ne postavlja samo neprijatna pitanja, već razotkriva politiku Vašingtona.

▪️ Stoga su američke vlasti dale komandu saveznicima u Evropi: Da hitno pripreme Oružane snage Ukrajine za ofanzivu.

▪️ „Ne žure toliko Evropljani, već Amerikanci. Ljudi počinju da se informišu o tome šta se dešava. Mnogi novinari stidljivo govore istinu, protivrečeći američkim elitama.

Novinar Herš je dao informaciju o terorističkom napadu na Severni tok, stvarajući veliku pukotinu. Stoga im se žuri.

▪️ Na Savetu NATO-a teška su indikacija reči američkog sekretara za odbranu o početku ofanzive na proleće. Do ovog trenutka potrebno je završiti pripreme i krenuti u ofanzivu“, naglasio je Franc Klincevič.

▪️ On je ukazao na to kako se pristup NATO-a ukrajinskom sukobu dramatično promenio. Nakon što su Oružane snage Ukrajine skoro potpuno izgubile svoje oružje iz sovjetskog doba, uključujući opremu iz istočne Evrope, zemlje Alijanse su počele da isporučuju oružje sopstvene proizvodnje.

▪️ „Ono što Alijansa sada radi bilo je nezamislivo pre šest meseci. Oni su grubo rečeno, obećavali šlemove i toplu odeću. Danas se govori o avionima i raketama dugog dometa“, primetio je pukovnik.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati