logo

22 Feb 2023

⚡UDARNO - NA FRONTU SE BRITANSKI VOJNICI DIREKTNO BORE PROTIV RUSKIH SNAGA

clock 22 Feb 2023

britanska-vojska1_nn.webp

Na frontu se britanski vojnici direktno bore protiv ruskih snaga: mitraljesci, specijalisti za protivtenkovsko oružje i bacače granata, rekao je za RIA Novosti ukrajinski vojnik zarobljen kod Avdijevke.

▪️ „Morali smo da budemo zajedno sa strancima na frontu. Borili su se direktno zajedno sa nama. Borili su se, pucali, nisu nas trenirali.

To su Britanci. Bilo je mitraljezaca i boraca sa raznim oružjem. Imali su RPG i Džaveline. Među sobom su govorili engleski, a bio je i prevodilac za Ukrajince. Englezi su bili oficiri, rekao je ratni zarobljenik.

▪️ Ukrajinski vojnik je saopštio da su u jedinici za obuku na teritoriji Ukrajine, pre slanja na front, njega i druge regrute obučavali britanski instruktori.

▪️ „U školi su me obučavali NATO specijalisti da pucam iz raznog oružja.

Učili su me da bacam granate. Specijalisti su bili iz Britanije. Bio je i prevodilac da bismo mogli da komuniciramo sa njima.

▪️ Ukrajinski pešadijac je služio u 58. brigadi ukrajinskih trupa, bio je zarobljen u pravcu Avdijevke, na položajima zauzetim od kijevskog režima u blizini sela Vodjane.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati