logo

24 Feb 2023

BANJALUKA SPREČILA JEDNOSTRANI POTEZ SARAJEVA / POKUŠALI NA PREVARU DA GLASAJU PROTIV RUSIJE U UN

clock 24 Feb 2023

dodik1_nn.webp

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je ponovio da na nivou BiH ne postoji nijedna odluka o sankcijama protiv Rusije, te da će protiv odgovornih za pokušaj jednostranih poteza podneti krivične prijave.

▪️ Ministarstvo spoljnih poslova Bosne i Hercegovine uputilo je dopis Stalnoj misiji BiH pri UN u kojem se od predstavnika zahteva da na 11. hitnom zasedanju Generalne skupštine UN podrže Predlog rezolucije "Principi koji podržavaju sveobuhvatan pravedan i trajan mir u Ukrajini", objavila je RTRS.



▪️ Povodom ovog zahteva upućenog Stalnoj misiji BiH pri UN, iz kabineta srpskog člana i predsedavajuće Predsedništva BiH upućen je dopis ministru inostranih poslova u Savetu ministara Elmedinu Konakoviću u kojem se podseća da je u skladu sa Ustavom BiH, isključivo Predsedništvo nadležno za vođenje spoljne politike BiH.

▪️ Ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov potvrdio je za RTRS da se BiH nije pridružila paketu sankcija protiv Rusije.



▪️ "BiH i Srbija su prijateljske zemlje, priče o pridruživanju sankcijama su samo galama, jer nema nikakvih zvaničnih odluka. Ta priča se koristi samo u propagandne svrhe", rekao je Kalabuhov.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati