logo

25 Feb 2023

RUSIJA / SVAKA AKCIJA UKRAJINE ILI ZAPADA U PRIDNJESTROVLJU BITI POSMATRANA KAO NAPAD NA RUSIJU

clock 25 Feb 2023

pridnjestrovlje_nn.webp

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije upozorilo je Sjedinjene Američke Države, zemlje članice NATO-a i Ukrajinu na nove "avanutre" koje Kijev priprema u Pridnjestrovlju.

▪️ Upozorenje iz Moskve se odnosi na koncentrisanje trupa i tehnike ukrajinskih jedinica u blizini granice Ukrajine i Pridnjestrovlja.

▪️ Ministarstvo je saopštilo da će svaka akcija Ukrajine ili Zapada koja predstavlja pretnju ruskim mirovnim trupama u Pridnjestrovlju biti posmatrana kao napad na Rusiju.



▪️ "Dosledno podržavamo rešavanje svih pitanja političkim i diplomatskim putem", istakli su u ruskom Ministarstvu uz napomenu da niko ne treba da sumnja da će ruska vojska adekvatno odgovoriti na provokaciju Kijevskog režima.

▪️ "Niko ne treba da sumnja da će Oružane snage Ruske Federacije adekvatno odgovoriti na provokaciju kijevskog režima, ako je bude, i da će obezbediti zaštitu svojih sunarodnika, ruskog mirovnog kontingenta, i vojnih skladišta u pokrajini.

Svaka akcija koja predstavlja pretnju njihovoj bezbednosti smatraće se, u skladu sa međunarodnim pravom, napadom na Rusku Federaciju", kažu iz Ministarstva.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati