logo

25 Feb 2023

BIVŠI AMERIČKI SENATOR / SAD SU ZAPOČELE SUKOBE U IRAKU I UKRAJINI

clock 25 Feb 2023

ricard-blek_nn.webp

Uplitanje Sjedinjenih Američkih Država u poslove drugih zemalja izazvalo je najmanje dva velika sukoba u poslednjih 20 godina – rat u Iraku i rusku vojnu operaciju u Ukrajini, rekao je bivši senator Virdžinije, Ričard Blek u intervjuu za RT internešenel.

▪️ Prema njegovim rečima, iako većina Amerikanaca ne želi da bude uključena u sukobe u dalekim zemljama, američki "spoljnopolitički establišment" ima svoju agendu.



▪️ Govoreći za RT, Blek je rekao da su SAD "izvor" i sukoba u Iraku i u Ukrajini, objašnjavajući da je Vašington "zauzeo Irak vojnom silom koja je dolazila iz celog sveta", i da je "ušao i zauzeo Ukrajinu vojnom silom sa druge strane sveta".

▪️ Bivši senator kaže da je sukob u Ukrajini izbio kada je CIA "izvela nasilni, krvavi puč" u Kijevu 2014. i pomogla da se s vlasti ukloni legitimno izabrani predsednik Viktor Janukovič.

Vašington ga je potom zamenio "revolucionarnom huntom" i počeo da ubacuje "napredno oružje" u Ukrajinu u cilju razvoja "veoma strašne" vojne sile.

▪️ Blek je okarakterisao aktuelnog ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog kao ništa drugo do "marionetu" Vašingtona koja "radi šta mu se kaže, kada mu se kaže".

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati