logo

25 Feb 2023

❗SIMOR HERŠ / BAJDENU JEDINI CILJ BIO DA SPREČI NEMAČKU I ZAPADNU EVROPU DA PREKINU BLOKADE

clock 25 Feb 2023

simor-hers1_nn.webp

"Prvi gasovod je najavljen kasno za vreme administracije Buša i Čejnija. I mogu vam reći da se još za vreme Kenedija strahovalo da će Rusija, zahvaljujući svojim enormnim rezervama prirodnog gasa i nafte – jer ceo azijski deo Rusije je pun sirovih minerala i metana - iskoristiti svoje resurse, a konkretno gas, kao političko oružje u sukobu koji se odvijao između naše dve zemlje još od Drugog svetskog rata", podsetio je Herš.



▪️ Herš, međutim, veruje da je Bajdenu jedini cilj bio da spreči Nemačku i zapadnu Evropu da, i nakon što su uvele sankcije Rusiji, prekinu blokade, otvore gasovod i u slučaju velikih hladnoća ponovo počnu da gas uvoze od Rusije.

▪️ Prema njegovim rečima, u tome je i bila suština operacije: učiniti tako da Evropa, konkretno Zapadna Evropa, nastavi da podržava NATO i isporučuje oružje Ukrajini, "raspirujući ono što je očigledno proksi rat protiv Rusije koji se upravo vodi".



▪️ Tako da je Bajden rekao Evropi: "Pa kad moramo, pustićemo vas da se smrznete", istakao je Herš u ekskluzivnom intervjuu za RT.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati